Roadtrip, California, Avslutning

Vi er kommet til San Fransisco!I San Fransisco var vi i tre dager. Vi hadde også her booket turer for omvisning på vingårder, og vi benyttet oss av appen Get your guide.

Vi havnet på en minibuss med dårlig utsikt, og en sjåfør som var mere opptatt av å få radioen til å virke, enn å se på veien…unødvendig å nevne at vi var småskremte hele veien.

Bortsett fra det besøkte vi Cline, Mayo og Kieu Houng, (sistnevnte hadde rett og slett ikke god service, og vi fikk følelsen av at vi ble oversett)

Disse vingårdene var nokså lik de som vi var på i Napa, men Cline er jo en verdenskjent gård, som også leverer vin til Vinmonopolet, og hadde et veldig profft opplegg. Det er også veldig vanlig med vinklubber, og egne områder for medlemmene, men vi snakket med Tom, og fikk inngangs tillatelse til alle områder.

Redwood forest

Vi hadde noen herlige dager i SF, og været var overraskende godt. Vi fikk fortalt at klimaet i byen er stort sett høst/vår hele året, men disse dagene var stort sett solfylte, og behagelig temp for en nordlending som ikke er veldig godt vant med mye varme.

Chinatown
Golden Gate i tåke
Lombard street, uhyre langt å gå opp, jeg klarte ikke å strekke ut leggene på mange dager etterpå!

Byen San Fransisco var vakker, og hotellet vi bodde på, Parc 55, var fantastisk. Vi ble oppgradert til 10.etg med en fabelaktig utsikt over hele området, og servicen var upåklagelig. Bilen ble tatt i mot, og parkert gud vet hvor, og vi fikk den levert etter behov.

Stearway to heaven
Havneområdet med masse pirer, også Pier 39

Vi besøkte også sjømannskirken! Veldig spesielt for en sjømannsdatter som vet at Far hadde besøkt kirken flere gang for over 50 år siden.

Utsikten mot Alcatraz var også vakker.

Presten lurte på hvor vi skulle videre, og vi hadde da bestemt oss for å kjøre via Bakersfielt og til Las Vegas.

«Bakersfield? Ka dokker skal gjøre i Bakersfield?» lurte han på. En bitteliten by, helt på baksiden av California?!? Vi forklarte at det kun var tenkt som en mellomstasjon på tur til Las Vegas, og da ble han litt mere forståelsesfull til tanken. Han kunne fortelle at området der var kjent for sine vinder, og tørre tider.


Bakersfield viste seg å være vakker!!!

En rusletur gjennom byen var fort gjort, men utrolig fint.
Hotellet vi bodde på var rent og pent, og god parkering

Veiene i hele California er uten sidestykke! Det er så langt unna standaren du finner i Norge (ihvertfall i Nord-Norge!)

Vel fremme i Las Vegas tok vi inn på Trump hotell. Helt uten å støtte noen av eierens meninger og gjerninger, benyttet vi oss av at han seiler i motvind, og fikk derfor tildelt en sitte i 62.etg med soverom, stue, to bad og kjøkken, for den nette sum av kr 3.000,00… Totalt for alle tre dagene…Vi støtter ikke med mer enn vi må.


Hotellet viste seg å være fantastisk, og service upåklagelig i resepsjon og gjesteområdet generelt, men resturant og frokost sted var ikke god service, egentlig ganske fraværende om du spør meg…

Utsikten fra rommet.
Meg og Ramsey
Vi feiret 14 års bryllupsdag på Frank Sinatra! Dersom du drar til Vegas, besøk denne restauranten! Fantastisk! Jeg kommer aldri til å glemme den plassen.
På veg opp til Grand Canyon (som vi ikke fikk sett, da vi var nødt å betale i dyre dommer for guidet tur, noe vi ikke var forberedt på) fikk vi sett mye annet fint i Nevada.

I Las Vegas er det ikke så mye å gjøre dersom du ikke er lidenskapelig opptatt av spill og gambling, så vi benyttet mye tid på suitten, og med cruising rundt i Nevada.

Nå satte vi oss i bilen med kurs mot Los Angeles for en siste overnatting, fader for en tur vi hadde!!! Anbefales!

Vi brukte masse apper til å få gjennomført turen. Vi forhåndsbestilte alle hotell bortsett fra to via Hotels.com, vi bestilte bord på resturanter med Open Table, og guidete turer med Get your Guide. Alle resturanter satte veldig pris på å få gjester som hadde forhåndsbestilt bord.

Til sist vil jeg anbefale Trip Adviser, en fabelaktig guide til alt man kan finne på å gjøre i løpet av en tur på tre uker, som denne var.

Tusen takk for følge <3

PS, flyturen hjem oppgraderte vi til SAS Plus….anbefales også 😉