Roadtripp California, del V, vinturen fortsetter

Napa i Napa valley, by night

Her fortsetter min beretning om vår rundtur i California, våren 2018. Vi var kommet til «campen» i Napa.

Napa var en flott by, både vin, mat og natur. Vi hadde bestilt tur med Napa Valley wine train, noe som var veldig dyrt i forhold til hva vi fikk for pengene. Vi var forberedt på en flott middag i nydelige omgivelser, det ble det ikke. Toget var gammelt, skranglete og ikke lagt opp til å få informasjon gjennom hele vognen. Vi satt i ytterkant, og hørte ikke infoen som ble gitt fra midt i vognen. Bortsett fra det fikk vi en enkel, og god lunsj, men vinen vi skulle drikke måtte vi betale for i tillegg… noe som virket unødvendig på et vintog som vi betalte ca kr 3.000,00 pr person for.

Napa Valley wine train

Det som var flott derimot, var at vi besøkte tre forskjellige vingårder, med påfølgende smaking og mulighet til å fylle vinkofferten. Vi hadde det fabelaktig på de forskjellige gårdene, og fikk kjøpt to flasker på hver gård. Vi måtte tenke litt på kvote, bagasje og toll….

Husguden på Raymond, der kjøpte vi en god lagringsvin.
Voksne vintønner hvor produksjonen fortsatt foregikk på eikefat. Mange gårder er gått over til stål, noe som ikke påvirker kvalitet, men det føles liksom litt mer ekte når det er eik innblandet.

Interessant foredrag om denne gården mens vi smakte på vinene.

Vinene i California er nokså mye sterkere enn i Europa, ofte på 15%, men utrolig god. Prisene der varierer like mye her som der, og er ikke spesielt rimelig. En hvit Zinfandel får du veldig rimelig, men det er jo et «skambelagt» tema innenfor vinbransjen, da vinen ble produsert ved en feiltagelse….

De mange vinrankene

Vi hadde tre fantastiske dager i Napa, og hit er det fullt mulig å reise med direktefly fra Oslo til San Francisco, leie bil og kjøre til Napa. Leiebiler er ikke dyrt i California.

Tilbake i Napa brukte vi siste kvelden til å rusle rundt i byen, og jammen fikk vi med oss en liten intimkonsert også. Utrolig hyggelig, og god gammeldags rockabilly musikk av en strålende blues artist.
Flatbread, servert på Carpe Diem i Napa. En pizza lignende rett, men mye bedre, faktisk. Resturanten anbefales, og bord bestiller du på appen «open table»
Vi benyttet også formiddagene til å kjøre rundt i dalen. Det var både flott og vemodig da vi fikk se vårens brannherjing på nært hold.

Nå bar det tilbake til San Francisco, og to dager der. Her ble det besøk på flere av de store attraksjonene som finnes der, og det kommer jeg tilbake til i neste innlegg.

Stay tuned for mere etter The Bay Bridge