Hva når hjernen går egne veier?

Jeg sitter her å tenker på at det er lenge siden jeg «blogget» sist.

Det er på en måte vanskelig å skrive et innlegg, når ordene forsvinner mens du skriver dem! Jeg har som regel alle ordene, og alle poengene, klare når jeg logger meg inn for å skrive om tanker og filosofier, men når jeg begynner kan de viktigste ordene rett og slett rote seg bort i nye tanker og meninger!

img_6412

For når jeg nå sitter her i min nye leilighet og ser at kaoset er i ferd med å forandre seg til orden, sliter hjernen min med å holde fast på nuet, fordi den aller helst vil være et lite stykke inn i fremtiden! Der kan den fortsette med å være kreativ, planlegge nye innredninger, pønske ut nye mønstre, finne ut av nye matretter og også nye reiser.

img_0066

Av og til må jeg rett og slett spille høy musikk, mens jeg strikker, slik at hjernen ikke får anledning til å løpe inn i fremtiden for å begynne å jobbe med nye ting! Dette kan også være slitsomt, men det er mere slitsomt å holde på med planlegging av flere gjøremål inn i fremtiden.

img_0089

Det er en selvfølge å planlegge fremtidige gjøremål. Problemene dukker opp når gjøremålene i fremtiden blir for mange, og man samtidig er impulsiv! Jeg kan planlegge dagens, morgendagens og neste års program, samtidig som jeg plutselig begynner på et kurs (som blir avsluttet etter ett møte pga dårlig planlegging) eller reiser på en reise til ukjente byer og steder, slik at planlagte gjørmål blir utsatt eller oversett!

Dette kan noen ganger føles så slitsomt at man rett og slett ikke klarer å slappe av, selv ikke mens man sover, og våkner dermed mer sliten enn man var når man la seg.

img_6173

 

Så mens jeg nå sitter å skriver, planlegger jeg en tur på shopping, mens jeg samtidig venter besøk av min beste venninne. Jeg føler at jeg må forte meg å skrive ferdig, slik at ikke dette innlegget også blir borte i det kaoset som kalles tanker, og en dårlig planlagt aktivitet midt i en lang rekke med planlagte gjøremål.

God helg!