Jeg reiser alene på Rhinen!

Jeg har vært på Forretningsreise! På Rhinen må vite!

Dette var et kombinert strikke og julecruise, og gjett om jeg koste meg! Vi var ca 30 strikkegærne «jenter» i alle aldre, som virkelig koste oss.

Allerede på flyet begynte artigheta, med champagne og strikking.

Vi fløy først fra Oslo til Frankfurt, og deretter rett inn på bussen hvor lunsjen sto klart på hvert sete. Jeg må innrømme at det er mere strabasiøst å reise «alene» uten min kjære til å håndtere kofferter, men jeg klarte da å komme meg ombord både i fly og buss, og ikke minst fikk jeg sjekket inn bagasjen på flyet!

Klapp på min egen skulder 😉

Det var riktig så likt det å kjøre på bilferie i Europa når vi nå satte kursen fra Frankfurt til Køhln, lange endeløse motorveier, med A2 som bane, men sjåføren var både erfaren og dyktig, så vi manglet ingenting.

Ombord i båten A-Rosa Brava ventet flotte lugarer. Jeg var heldig å få tildelt lugar helt for meg selv, så jeg kunne virkelig storkose meg på turen. Det var utrolig deilig å legge meg i fred og ro når det passet meg, samt å stå opp på samme måte, vidunderlig 🙂

Vi seilte ut fra Köln sent på ettermiddag. Det å seile ut der, med lugar i vannskorpa, var fantastisk. Arkitekturen var vakker.

Siden jeg måtte passe på bagasjen min selv hadde jeg pakket minst mulig, og dermed måtte jeg til med god gammeldags klesvask på lugaren, med klestørk i dusjen… jeg oppdaget etterpå at det var tørkesnor der…

Kosen fortsatte med kurs mot Mannheim. Her skulle vi i land på Julemarked. Det viste seg derimot at markedet ikke var åpent, det var jo søndag…så jeg og min nyvunnede venn gikk i land med frisk mot. Vi fikk sett mye av byen på to timer, men ingen av kafeene tok kort, og vi hadde ikke kontanter, så vi fikk ikke handlet så mye som en kopp kaffe (notat til meg selv: husk kontanter i Tyskland…)

Turen videre gikk om kvelden, og da med kurs mot Strasbourg. En utrolig vakker by, spesielt i Lille Frankrike (Petite France) Selve byen lignet veldig på byene langs Mosel i Tyskland, men det var masse kanaler og elven gikk overalt. Det minnet om Amsterdam.

Det ble servert Vin Chand (varm vin med krydder) overalt, og store saltkringler. Været var kaldt og grått, men vi hadde en topp opplevelse av byen, og befolkningen. Det var selvsagt mange turister der, men det gjorde ingenting, vi var jo i Frankrike, og da koser man seg uansett

På tur tilbake til båten gikk vi langs elven. Der var det flotte stier og små tunneler og vel verdt et besøk. Det hang store piletrær ut over stien flere steder, så med en kjæreste her hadde man hatt en romantisk tur 😉

Vel tilbake i båten var det kulinarisk aften. Maten var av topp kvalitet. Vinene var nydelig, men rødvinen til hovedretten var litt vel smal etter min smak, men du verdens min, den gikk da i aller høyeste grad ned.

Dagen etter kom vi til Meins. Her gikk vi ombord i ny buss, og satte kursen mot Rüdesheim. Her var hele byen et stort julemarked. Et virkelig flott et! Det var også små vinstuer overalt, med servering av lokale spesialiteter som den lokale «kaffe karsken»… Jeg smakte ikke på den, men angrer litt på det, det var jo en spesialitet 😉

Etter Rüdesheim gikk bussen videre gjennom vinlandskap med flotte vinranker og majestetiske vingårder. Wiesbaden sto for tur. Her var det også julemarked, men et litt mer Amerikansk. Det bor mange amerikanere i Wiesbaden pga at den Amerikanske hæren har en stor forlegning der. Om den var operativ enda, eller nedlagt, det husker jeg faktisk ikke.

Sent på kvelden gikk bussen tilbake til båten, og vi satte kursen tilbake til Køhln.

Jeg hadde selvsagt kjøpt min kvote med Riesling, og vinkofferten var halvt fylt med klær, og halvt fylt med vin. Jeg var noe så helt fabelaktig spent på om jeg hadde overvekt, men tenk, det var på streken 23 kg! Lykken var stor 🙂

Da jeg sto opp ombord i båten kl 0340, tenkte jeg jo at jeg ville sove litt underveis, men den gang ei…Når jeg landet i Tromsø var jeg så glad for å være den lykkelige eier av en Lexus, og dermed har gratis parkering på flyplassen, at det kan ikke beskrives. Lexie ventet fin og rød på meg, og jeg bakset meg inn i bilen med 10 kg håndbagasje, og 23 kg koffertbagasje, og kjørte strake vegen hjem, da var kl 2130.

Turen var arrangert av Reisekompaniet, og dette byrået anbefaler jeg veldig.