Min aller første juleribbe

Tenk at snart er det jul! For meg har dette bestandig vært den beste tiden på året.

Jeg har laget jul selv siden jeg var 22 år, da stekte jeg min første juleribbe. Jeg hadde kjøpt den på Øko700 i Nittedalen, hvor jeg bodde med min datter på 3 år, og min daværende forlovede.

Som sagt, første juleribba…ingen hadde fortalt meg at den burde vært rutet før jeg kjøpte den… Gode råd var dyre der jeg sto på julaften (ingen hadde fortalt meg at den burde krydres tidligere heller…) med svoren hel! Jeg forsøkte alle knivene i skuffen, men ingen va skarp nok!

Jeg hadde ikke telefon i den tiden, så turen gikk til telefonkiosk for å ringe mor og svigermor, og da ble jeg hjulpen;Finn frem tapetkniven! Så lærte jeg det, og siden da har jeg hatt tapetkniv liggende i kjøkkenskuffen.

Når ribba skulle i ovnen la jeg den inn som ei steik, og med svoren opp… (egentlig hadde ingen fortalt meg noe om hvordan man tilbereder ribbe…) Men tenk, ribba ble god, og svoren sprø, på enkelte plasser… Min bror var på julefeiring hos meg, og han bedyret at det var den beste ribba han hadde smakt.

Ja det var første skikkelige julefeiringen jeg arrangerte, og siden har det blitt mange, mange fler. Jeg har fortsatt ribbe hvert år, og de to siste årene har jeg fulgt Jørn Hoels oppskrift, så forberedelsene starter allerede bittebittelillejulaften, med finale på julaften.

Han jeg var forlovet med den gangen forsvant ut av livet mitt for mange år siden, og nå er jeg jo gift med Husguden, og dermed også ny svigermor. Et vakkert menneske som feirer jul med oss hvert år, og har gjort det de siste 18 årene, og hvert år har hun med det deiligste pinnekjøtt man kan tenke seg (hun og svigerfar) Det er ikke alle som har vært så heldig med valg av svigerforeldre, og det må jeg si, at der har jeg vært verdens heldigste.

Jeg ønsker alle dere følgere en fantastisk jul, med slekt og venner, og ikke minst i ditt eget selskap. Det er så lett å glemme seg selv helt i disse travle dagene.

GOD JUL!