Roadtrip i California, del I

For ca 20 år siden begynte jeg og min mann (Husguden) å planlegge en rundtur i USA. Vi visste den gangen ikke helt hvor turen skulle gå, men vi var ganske klar på at turen måtte foregå i Amerikansk bil, helst en Mustang, Cab.

Den gangen var vi fullstendig blakk. Jeg var arbeidsledig, og Husguden jobbet som elektriker, så planen var å overnatte der det passet, og kanskje kjøpe en rimelig bil som vi kunne selge før vi reiste hjem. Unge og idealistiske.

Etter 20 år med sparing, adskillig bedre økonomi, og nøye planlegging, startet turen i Los Angeles, etter å ha vært på reise i 23 timer!

Første stopp var i utleie hallen til Sixt bilutlei hvor vi hentet en nesten ny Mustang cab, 5,0. Iflg Husguden er dette creme dela creme innen biler, jeg har ingen grunn til å tvile på det.

Første stopp var Park Plaza Lodge i West Hollywood…ikke å anbefale. Hotellet var illeluktende, og isende kaldt. Temperaturen på rommet ville vært supert dersom det hadde vært 25 grader ute, men  det var 14 grader og regn, så da burdevi få mer enn et laken over oss. Etter å ha nevnt dette for resepsjonen fikk vi utlevert et pledd, men det var også illeluktende. Men nok om det!

Vi var i Hollywood!!! For en opplevelse! Første dag var selvsagt døgnet snudd fullstendig på hodet, så klokken 0500 satte vi oss i bilen for å beundre byen og attraksjonene uforstyrret. Turen gikk først mot Hollywoodskiltet. Vi fant en kronglete vei inne i et tettbebygd nabolag, som gikk helt opp til porten som stengte for bruk av stien. Vi hadde tenkt oss helt opp, men det var ikke mulig pga porten, men du store min tid, vi var nokså nært alikevel.

Vi fikk også sett Beverly Hills, Rodeo Drive, huset der TV serien Charmed ble spilt inn, Venice Beach, Santa Monica Pier og avslutning i West Hollywood og Farmers Marked.

Favorittserie, Charmed

Venice Beach

Farmers Marked, West Hollywood

 

Santa Monica Pier, og begynnelsen på Route 66.

Kveldens middag foregikk på resturanten SUR, som vi fikk vite er en viktig indegrediens i en TV serie, Real Houswifes of Beverly Hills. Ukjent for oss, men visstnok ganske kjent for millioner av andre rundt om i verden.

Dagene i Los Angeles ble også benyttet i Universals med bl.a en vilter tur gjennom Harry Potters verden…jeg er ikke glad i berg og dalbaner, så jeg satt med øynene igjen og hylte av full hals! Stakkars 10 åring ved siden av oss, meg som hylte og Husguden som lo.

Etters disse fantastiske dagene i Los Angeles gikk turen videre langs Highway 1, via Santa Barbara, til en liten idyllisk «Dansk» by, Solvang, men det skal jeg fortelle om i neste innlegg.