Roadtripp i California, del II

Turen fra Los Angeles startet ganske tidlig på formiddagen, og turen skulle gå til Solvang, den lille Danske byen i Santa Ynes.

Vi traff på sol og deilig vær et lite stykke forbi Santa Monica, og kjørte langs den fantastiske kyststripen som Highway 1 følger. Ca midt i mellom Santa Monica og Santa Barbara, (muligens ved Ventura)  tok vi en liten avstikker opp i fjellet.  En fantastisk fjellvei med mange utsiktspunkter.

Nydelig utsikt, og smale veier.

Vel nede på Highway 1 igjen kjørte vi videre. Vi tok av ved Sycamore Beach for å nyte synet av Stillehavet. Det var ganske værhardt akkurat her, så selv om solen stekte sto trærne skevt pga vindene som stabilt liggerover stranden her.

En ekte strandbums, mørkebrun og nesten naken i solen.

En fantastisk fin liten plass.

Så gikk turen videre mot Santa Barbara, hvor vi tok av mot Solvang. Å hvilken perle av en by! Etter tre dager i Los Angeles med kjølig vær, høy støy og høyt tempo, var det velsignet deilig å komme til denne fredens perle!

Været var nydelig, og vi fikk sjekke inn på rommet vårt på Wine Valley Inn lenge før tiden. Der ventet det både vin og snack, og rommet var helt fantastisk, mer en suite enn et vanlig rom.

Koselig å sjekke inn i et typisk hotell i vinlandet California.

Vi fikk faktisk rom helt på toppen av dette fabelaktig og flotte hotellet.

Byen Solvang ble grunnlagt av tre Dansker i 1913.

Møllen midt i Solvang er et kjent landemerke.

Dagen ble tilbragt i byen. På hvert et hjørne var det vinsmaking, og mange av stedene hadde vi reduserte priser pga billetter fra hotellet, deilig.

På en av stedene Royal Oaks, traff vi på en hyggelig dame. Hun presenterte oss for første gang for Amerikansk Bourdeaux….vi gjorde et tappert forsøk på å forklare henne at det ikke er mulig, da Bordeaux ligger i Frankrike, men hun var skikkelig påståelig, så vi lot temat ligge.

Vi lærte senere at når det nevnes Bordeaux i USA, så menes det Bordeaux blend, altså de vanlige druene fra Bordeaux.

Middagen ble inntatt på First Oaks, som selvfølgelig lå i veikrysset mellom First and Oaks.

5 retters med vinpakke kom på ca $100,00 pr.person.

Dette var første dag i Solvang, og 2. dag ble benyttet i Santa Ynes, men jeg tror det er nok for i dag, så resten kommer en annen dag.